Tsipras: Kreeka vajab lihtsalt hingetõmbeaega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexis Tsipras.
Alexis Tsipras. Foto: SCANPIX

Kreeka uus peaminister Alexis Tsipras püüdis laupäeval leevendada pingeid rahvusvaheliste kreeditoridega, öeldes, et tema vasakpoolne valitsus ei otsi konflikti, vaid vajab lihtsalt "hingetõmbeaega".

Vasakerakonna Syriza juhitav valitsus, mis tuli võimule eelmisel nädalal lubadusega pidada uusi läbirääkimisi Kreeka tohutu abipaketi tingimuste üle, tekitas juba eurotsooni rahandusministrite esimesel kohtumisel reedel vastasseisu.

Tsipras ütles aga enne kavandatavat ringsõitu eurooplastest liitlaste rahustamiseks, et ta loodab "kõikidele osapooltele kasulikku kokkulepet".

"Ükski osapool ei otsi konflikti ning meil ei ole kunagi olnud kavatsust tegutseda Kreeka võla osas ühepoolselt," ütles Tsipras agentuuri Bloomberg kaudu edastatud ingliskeelses avalduses.

"Meie ühine huvi on meie ühise kodu, Euroopa majanduslik stabiilsus ja taastumine," sõnas ta.

Tsipras rõhutas, et tema valitsuse kindel tahe lõpetada valulised reformid, mida nõuti Kreekalt vastutasuks Euroopa Keskpangalt, Euroopa Liidult ja Rahvusvaheliselt Valuutafondilt (IMF) laenu saamiseks, ei tähenda seda, et Kreeka oma kohustustest taandub.

"Vastupidi, see tähendab, et me vajame aega hingamiseks ja meie enda keskpika perspektiiviga taastumisprogrammi koostamiseks," sõnas valitsusjuht, lisades, et see programm seab eesmärgiks tasakaalustatud eelarve ning radikaalsed reformid maksudest kõrvalehoidmise ja korruptsiooni vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles