Läti riigivõlg oli aasta lõpus üheksa miljardit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti riigivõlg pärineb enamjaolt ajast kus Läti pidi tegelema lisaks majanduse päästmisele ka Parex pangaga. Pildil Parexi sularahaautomaat.
Läti riigivõlg pärineb enamjaolt ajast kus Läti pidi tegelema lisaks majanduse päästmisele ka Parex pangaga. Pildil Parexi sularahaautomaat. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Läti riigivõlg oli eelmise aasta lõpus 9,012 miljardit eurot, millest välisvõlg moodustas 7,628 miljardit eurot ja kodumaine võlg 1,384 miljardit eurot, teatas Läti riigikassa.

Eelmisel aastal kasvas Läti välisvõlg 12,1 protsenti ja sisevõlg 7,4 protsenti. Kokku kasvas riigivõlg eelmisel aastal 919 miljonit eurot ehk 11,3 protsenti.

Riigivõlg moodustas aasta lõpus 37,4 protsenti sisemajanduse koguproduktist.

Riigivõlast 52 protsenti moodustasid eurovõlakirjad, laen Euroopa Komisjonilt 21 protsenti ja laen Maailmapangalt 4 protsenti. 73 protsenti võlast oli eurodes, 25 protsenti dollarites ja 2 protsenti muudes valuutades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles