5 põhjust, miks ebarealistlik mõtlemine võib edu tuua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia

Kuigi ettevõtjad peavad numbrite, statistika ja faktide rägastikus ekseldes jalad kindlalt maas hoidma, on vahel kasulik ka väljaspool kasti mõtlemine, kirjutab Entrepreneur.com.

Siin on viis põhjust, miks ebareaalsed ootused võivad ettevõtjale kokkuvõttes kasu tuua.

Ainuke kindel asi elus on muutus

Tänapäevases digitaalses maailmas muutub äri ühe kiirenevas tempos. Ka kõige pikemate traditsioonidega sektorid pole kaitstud ühe ootamatu idee eest, mis selle üleöö radikaalselt pea peale pöörab. Kõige edukamad ideed tunduvadki alguses ebareaalsed.

Reaalsuse loomine algab mõttest

Selleks, et muuta tegevusi, käitumist ja tulemusi on vaja vaid ühte mõtet. Kui ettevõtja pühendub oma ideele ja on kindel, et ta sellega ka midagi saavutab, on tõenäoline, et nii ka lõpuks läheb. Ükskõik kui ebarealistlik idee ka ei tunduks, see võib saada reaalsuseks, juhul kui on olemas kindel tahe selle reaalsuseks muutmiseks.

Kõige edukamad inimesed on tihti need, kellest poleks seda oodanud

Innovaatorid, kelle mõtted liiguvad tavareaalsusest väljaspool, suudavad ületada ka kõige suuremad tõkked, mis on seni teisi peatanud.

Ebarealistlikud ideed motiveerivad

Ebarealistlikud ideed võrsuvad tavaliselt kellegi kirest. Kirg ja pühendumus võimatute asjade saavutamise vastu loob meeskonnas "meie kogu maailma vastu" mentaliteedi, sidudes selle liikmeid omavahel seda tugevamalt.

Tehnoloogia muudab kõike

Reaalsus muutub tehnoloogiarevolutsiooni käigus pidevalt ning iga päev saab miski, mida veel eile peeti võimatuks, uueks reaalsuseks. Ebarealistlikud mõtlejad saavad võimalustest haarata ning selle abil tulevikku muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles