Küsimus, mida iga juht peaks endale ärisaladuste kaitsmiseks esitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igal ettevõttel peab olema selge strateegia, kuidas end ärisaladuste varguse vastu kaitsta
Igal ettevõttel peab olema selge strateegia, kuidas end ärisaladuste varguse vastu kaitsta Foto: PantherMedia

Oht sattuda ärisaladuste varguse ohvriks kasvab tänapäeva võrgustunud maailmas iga minutiga, mistõttu peab igal ettevõttel olema selge strateegia, kuidas end selle vastu kaitsta, kirjutab Entrepreneur.com.

Juhi kohuseks on endalt küsida: mida olen ma selleks teinud, et luua firmas töösaladusi kaitsev kultuur?

Firma ärisaladuste kaitsmise strateegiat tuleb kõigile töötajatele tutvustada kohe peale nende palkamist. Seejuures peab see saama osaks nende igapäevarutiinist, eesmärgiks on harjumuste tekitamine, mis ennetavad ärisaladuste lekkimise võimalust.

Näiteks peaks kõik töötajad oma arvutid töölaua tagant lahkudes parooli taha lukustama ning nad peaks olema kindlad, et jagavad tundlikku informatsiooni ainult nende inimestega, kellel on õigus sellisele teabele ligi pääseda. Samuti tuleks töötajaid regulaarselt koolitada erinevate internetis levitavate viiruste ja petuskeemide suhtes.

Muidugi peaks nad täpselt teadma, millised on ärisaladusi ja muud tundlikku infot sisaldavate dokumentide käitlemisreeglid ja protseduurid.

Kaitsev töökultuur saab alguse ülevalt. Töötajad peavad kuulma ettevõtte tippjuhtidelt, et ärisaladuste kaitsmine on iga töötaja igapäevatöö lahutamatu osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles