Kuu aega vanurite külalistemajas elanud ärimees jättis arve maksmata

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poska Villa majaperenaine Linda Miil näitab arvet, mille tasumist MTÜ endiselt ootab.
Poska Villa majaperenaine Linda Miil näitab arvet, mille tasumist MTÜ endiselt ootab. Foto: Sander Ilvest

Garantiikirja alusel pea kuu aega mittetulundusühingu (MTÜ) Vanurite Eneseabi- ja Nõustamisühing külalistemajas elanud ärimees pole siiani arvet tasunud, politsei asutust aidata ei saa.

Novembri algul saabus MTÜ-le kuuluvasse külalistemajja Poska Villasse mees, kes tutvustas end kui Olle Weisserik (äriregistri andmetel tegelikult siiski Olle Veisserik) ja teatas, et soovib seal pikemalt peatuda.

«Ta rääkis, et on ostnud Kadriorgu korteri, mida remonditakse, ja et ehk saab meiega kokkuleppele, et saab edaspidi meie hoovis üüritasu eest ka autot hoida,» rääkis Vanurite Eneseabi- ja Nõustamisühingu juhatuse esimees Heino Hankewitz.

Külaline täitis registreerimiskaardi ja jättis oma visiitkaardi, millel on kirjas, et ta töötab ettevõttes Enerco Holdings aadressiga 16 Avenue Pasteur, Luksemburg.

Ööbimise eest tasumiseks esitas Veisserik garantiikirja «ettevõtte Enerco Holdings nimel ja ettevõtte Impex-Energy Estonia OÜ kaudu», kus märkis, et tasub ööbimise eest pärast arve saamist.

Külaline peatus Poska Villas 4.–30. novembrini, kuid 910-eurose arve tasumist ootab MTÜ siiani.

Külalistemaja perenaine Linda Miil ütles, et kuna mees esitas absoluutselt kõik küsitud dokumendid, ei osanud ta midagi kahtlustada. Tema sõnul jättis mees endast hea mulje ja lubas pidevalt, et maksab arve järgmisel päeval. «Kuni ühel hetkel oli kadunud.» Kurioosne on see, et lahkumispäeval jättis mees külalisteraamatusse soojad tänusõnadki.

Mobiilinumber, mille Veisserik ka külalistemajale andis, kutsub, kuid ei vasta. Küll aga vastas Veisserik Postimehe küsimustele meilitsi. Ehkki mees kinnitab, et arve summa on korrektne, siis asub ta protsessima vormistuse üle. Esiteks on tema perekonnanimi arvel kirjutatud valesti. Muu hulgas väidab ta ka, et sai arve alles 25. novembril ja sellesse oli juba arvestatud viivis alates 16. novembrist.

Hankewitz ütles, et kuuleb sellist asja esimest korda. «Mingit viivist ei ole tema arvel, me andsime talle soodsamaltki, kuna ta nii pikalt peatus,» ütles Hankewitz, kelle sõnul maksab öö Poska Villas muidu 42 eurot, kuid Veisserikule pakuti tuba 35 euroga, nagu selgub ka arvelt, millel kuupäevaks on 7. november. Kokku ööbis mees külalistemajas 26 päeva, mis teebki summaks 910 eurot.

Tagantjärele tunnistab Hankewitz, et oleks pidanud kliendi tausta põhjalikumalt kontrollima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles