5 oskust, mida läheb igal tulevikutöötajal vaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5 oskust, mida läheb igal tulevikutöötajal vaja
5 oskust, mida läheb igal tulevikutöötajal vaja Foto: PantherMedia

Spetsialistidele mõeldud tööprojekte vahendava Business Talent Groupi tegevjuht Jody Greenstone Miller toob portaalis Business Insider välja viis oskust, millega on tulevikus vaja kõigil töötajatel arvestada.

Tulevikku vaatamise oskus

“Sa pead maailma analüüsima ning tegema järeldusi selle kohta, kuhu see on suundumas,” ütleb Miller. Seejärel on võimalik end paremini positsioneerida, et tuleviku tööturul võimalikult suurt väärtust omada. “Läbi löövad need, kellel on kirg mingi ala vastu, mille järgi on maailmas ka tulevikus nõudlust”.

Enese analüüsimise oskus

Kui varasemalt võis edukat karjääri teha ka lihtsalt mingit varemkäidud rada järgides, on tulevikus üha rohkem vaja enese analüüsimise ja pideva kohandumise oskust. “Oma tuleviku arhitektina pead sa kõige paremini teadma, mida sa tahad saavutada ning milles sa tugev oled,” ütleb Miller.

Õppevõime

Maailm muutub nii kiire tempoga, et tööandjad hakkavad Milleri sõnul eelistama neid töötajaid, kes suudavad uusi oskusi lennult omastada, neile, kes omavad mingil alal väga sügavaid teadmisi, kuid kelle edasine õppevõime ja -tahe jätab soovida.

Loo jutustamise oskus

Pidevalt muutuvas maailmas on vaja, et sa suudaks end õigesti turundada. Sinu CV on kasutu, kui see ei suuda oluliste inimeste jaoks mingeid punkte kokku viia.

Ebakindlusega sõbraks saamine

Vanasti valisid sa endale välja ettevõtte, kus töötada, sulle anti juhised, kui palju sa pead tööd tegema ning sa kas tegid nii palju tööd või ei teinud. Need ajad on aga Milleri sõnul lõplikult möödas. Tulevikus vahetavad töötajad üsna tihti töökohti ning võivad samaaegselt töötada ka mitme tööandja heaks.

“Kuigi ebakindel tulevik võib tunduda hirmutavana, on see tegelikult suurepärane võimalus ise oma karjääri juhtida,” selgitab Miller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles