Heritage'i ja WSJ majandusvabaduse ülevaade mainib Eesti probleemina Autorollo skandaali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autorollo kirjaga haagis Rakveres.
Autorollo kirjaga haagis Rakveres. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

USA mõttekoja Heritage ja majanduslehe Wall Street Journal majandvabaduse ülevaates toodi Eesti probleemidest näitena esile Autorollo skandaal.

Eesti kerkis USA mõttekoja ja ärilehe majandusvabaduse edetabelis 11. kohalt kaheksandale, selgus teisipäeval avaldatud iga-aastasest ülevaatest.

Ühendriikide mõttekoda Heritage Foundation ja ärileht Wall Street Journal avaldasid teisipäeval 2015. aasta majandusvabaduse indeksi, mis mõõdab 178 riigis ja territooriumil majandusvabadust.

Eesti tõusis eelmise aastaga võrreldes kolm kohta üheteistkümnendalt kaheksandale positsioonile.

Ülevaates nimetatakse Eestit üheks maailma dünaamilisemaks ja modernsemaks majanduseks. Probleemidest toodi näitena esile niinimetatud Autorollo skandaal.

Leedu kerkis 21. kohalt 15. tabelireale.

Eesti ja Leedu asuvad valdavalt vabade riikide kategoorias muuhulgas koos Kanada (6.), Tšiili (7.), Iirimaa (9.), USA (12.), Saksamaa (16.), Jaapani (20.), Gruusia (22.) ja Iisraeliga (33).

Läti liikus tabelis viis kohta ülespoole, paigutudes eelmise aasta 42. positsiooni asemel nüüd 37. kohale. Läti kuulub majanduslikult mõõdukalt vabade riikide kategooriasse.

Eesti majandusvabaduse indeksi skoor on tänavu 76,8, Leedul 74,7 ja Lätil 69,7 punkti.

Heritage'i ja WSJ majandusvabaduse indeksi esiviisiku moodustavad Hongkong, Singapur, Uus-Meremaa, Austraalia ja Šveits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles