Ka Eesti Energia ostis Klaipeda LNG terminalist gaasi

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast Vene gaasi impordi lõplikku keelamist, on vaja Klaipedas asuval ujuval veeldatud gaasi terminalil rahuldada kogu riigi energiavajadus.
Pärast Vene gaasi impordi lõplikku keelamist, on vaja Klaipedas asuval ujuval veeldatud gaasi terminalil rahuldada kogu riigi energiavajadus. Foto: EPA

Eile allkirjastas Eesti Energia Klaipéda LNG terminali haldava Leedu firma Litgasiga lepingu 5,8 miljonit kuupmeetri gaasi ostuks.

«Möödunud aasta detsembris tehtud piloottarned kinnitasid, et gaasi kauplemine alternatiivsete importijate kaudu on võimalik ja toimib,» ütles Eesti Energia energiakaubanduse juht Heikko Mäe.

«Arvestades tänaseid regulatsioone ja pingelist poliitilist olukorda, on täiendavad varustajad gaasi tarnekindluse tagamisel kahtlemata tähtsad nii meie kui ka gaasimüüja jaoks, aga kindlasti ka meie gaasiklientidele,» lisas ta.

Eesti klientidele tähendab sõlmitud kokkulepe alternatiivi vene gaasile, teatas Eesti Energia. Lisaks Eestile tugevdab Leedu veeldatud maagaasi terminal oluliselt gaasi varustuskindlust ka Läti ja Leedu jaoks, sest väheneb sõltuvus senisest ainsast allikast.

Eesti Energia on müünud oma suuräriklientidele elektrile lisaks ka gaasi kolm aastat.

Litgas teatas eile, et on müünud Eesti klientidele sel aastal 30 miljoni kuupmeetri jagu gaasi. 12 miljoni kuupmeetri ostust teatas eile Alexelale kuuluv Reola Gaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles