Uued sanktsioonid Venemaa vastu võivad hõlmata ka gaasitööstust

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazpromi uue gaasileiukoha väljaarendamine Irkutski regioonis.
Gazpromi uue gaasileiukoha väljaarendamine Irkutski regioonis. Foto: SCANPIX

Homme kogunevad Euroopa Liidu välisministrid erakorralisele nõupidamisele, arutamaks uusi võimalikke sanktsioone Venemaa vastu, mis muuhulgas võivad hõlmata ka gaasitööstust.

Võimalike sanktsioonide hulka kuulub nende era- ja riigiettevõtete ringi laienemine, kes lõigatakse ära Euroopa finantsturgudelt. Sanktsioonidena kaalutakse ka gaasitööstusega seotud tehnoloogia ekspordikeelu, kirjutab The Wall Street Journal. Sarnane keeld kehtestati eelmisel suvel naftatehnoloogiale.

Majandusleht kirjutab ka, et välisministrite avalduse projekti, mida kooskõlastatakse diplomaatiliste kanalite kaudu, vastu on Kreeka.

«Avaldus lasti liikmesriikide heakskiidu saamiseks ringlusse ilma, et oleks jälgitud korrektset protseduuri ning eriti, ilma et oleks saadud Kreeka heakskiidu,» ütles Kreeka uue peaministri Alexis Tsiprase vanemabi Dimitrios Tzanakopolous.

Kreeka seisukohta ei saa täielikult ignoreerida, sest Venemaale uute sanktsioonide kehtestamiseks on vaja 28 liikmesriigi konsensust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles