Apple teenis maailmarekordilise kvartalikasumi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 6 ja iphone 6 Plus
iPhone 6 ja iphone 6 Plus Foto: AFP

Tehnoloogiaettevõtte Apple finantsaasta esimese kvartali kasum oli 18,04 miljardit dollarit, mis märgib suurimat teadaolevat kasumit, mille ükski ettevõte on ühe kvartali jooksul teeninud, kirjutab Techcrunch.

See tähendab, et ettevõtte teenis lõppenud kvartalis keskmiselt 8,3 miljonit dollarit kasumit tunnis.

Eelmine kolme kuu kasumirekord oli Vene maagaasihiiglase Gazpromi käes 16,2 miljardi dollariga. Seejuures on huvitav fakt, et maailma suurimate kvartalikasumite edetabelis kuuluvad parima 20 tulemuse seas 15 tulemust nafta- ja maagaasitootjatele ning ülejäänud 5 parimat kvartalitulemust Apple´ile.

Apple´i rekordtulemusele aitasid suurel määral kaasa iPhone´i müüginumbrid - kolme kuuga müüs ettevõte 74,7 miljonit nutitelefoni, aasta varem oli selleks 51 miljonit seadet. iPhone´i müügikäive oli 51,18 miljardit dollarit, moodustades üle kahe kolmandiku ettevõtte 74,46 miljardi dollari suurusest kvartalikäibest.

Samas tahvelarvutite iPad müük kukkus mulluselt 26 miljonilt seadmelt 21 miljonile eksemplarile, müügikäibeks oli 9 miljardit dollarit.

Suurima kasvuga turuks on Apple´ile selgelt Hiina - regiooni kvartalikäive kasvas aastaga 9,5 miljardilt dollarilt 16,14 miljardile dollarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles