ELi valitsusjuhid palusid ministritel kaaluda uusi Vene sanktsioone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane kaart.
Punane kaart. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu liikmesriikide valitsusjuhid palusid välisministritel kaaluda uute Venemaa sanktsioonide kehtestamist venemeelsete separatistide algatatud pealetungi valguses, teatas Euroopa Liit avalduses teisipäeval.

Valitsusjuhtide ühisavalduses väljendatakse muret Venemaa toetuse üle Ukraina separatistidele, kes on alustanud pealetungi Mariupoli linna lähedal, vahendab BNS

Neljapäeval kohtuvad Brüsselis 28 EL-i liikmesriigi välisministrid, ning valitsusjuhid palusid neil «hinnata olukorda ja kaaluda mistahes asjassepuutuvaid tegevusi, täpsemalt edasisi piiravaid meetmeid.»

Nende eesmärk on «Minski lepete kiire ja igakülgne täitmine,» lisati avalduses viitega septembrist pärinevale Ukraina rahuplaanile, mida seni suuremalt jaolt eiratud.

«Me väljendame muret Ida-Ukraina halveneva julgeoleku- ja humanitaarolukorra üle. Me mõistame hukka tsiviilelanike tapmise Ukraina Mariupoli linna valimatus pommitamises 24. jaanuaril 2015.»

Avalduses viidatakse tõenditele «Venemaa jätkuvast ja kasvavast toetusest separatistidele, mis rõhutab Venemaa vastutust.»

EL-i liidrid arutavad Ukraina olukorda 12. veebruaril Brüsselis.

EL-i protseduurireeglite järgi teevad välisministrid Euroopa Komisjonile ettepaneku töötada välja uued sanktsioonid, mis ühenduse liidritel tuleb heaks kiita.

EL on kehtestanud Venemaale seoses Krimmi annekteerimise ja sõjategevusega Ida-Euroopas rea sanktsioone.

Pärast laupäevast Mariupoli rünnakut, milles sai surma 30 inimest, kuulutas EL-i välispoliitikajuht Federica Mogherini välja välisministrite erakorralise kohtumise, et vägivallale reageerida

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles