EAS avas arendusosaku toetuse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Foto: Peeter Langovits

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) avas tänasest arendusosaku toetuse, mis on mõeldud ettevõtetele eeluuringuteks uudsete toodete-, teenuste või tehnoloogiate väljatöötamisel.

EASi toetuste valdkonna juhi Tarvo Kallase sõnul on see väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele suunatud uus toetus.

«Arendusosak on suunatud ettevõtetele, kellel on uudne toote, teenuse või tehnoloogia arenduse idee, kuid kes vajavad eeluuringute läbiviimiseks ja idee toimimise kindlakstegemisel valdkonna tippspetsialistide abi. See on ühekordne toetus, millega aidatakse ettevõtetel leida uute toodete ja teenuste arendamiseks kompetentseid partnereid,» ütles Kallas.

Toetusega on võimalik sisse osta disaini- ja insenertehnilisi lahendusi ning nõustamist ülikoolidelt, samuti teadusasutustelt, patendi-, disaini- ja inseneribüroodelt ning nõustamisfirmadelt.

Arendusosaku toetuse piirmäär on kuni 70 protsenti abikõlblikest kuludest, sealjuures on maksimaalne toetuse summa kuni 20 000 eurot ühe taotluse kohta.

Toetust rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles