Google´ilt nõutakse politseipatrullide asukohtade varjamist

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Waze jälgib, kui kiiresti liigud, ja võrdleb seda teiste samas piirkonnas rakendust kasutavate inimeste liikumisega. Nii teeb ta kindlaks liiklusummikud.
Waze jälgib, kui kiiresti liigud, ja võrdleb seda teiste samas piirkonnas rakendust kasutavate inimeste liikumisega. Nii teeb ta kindlaks liiklusummikud. Foto: Mihkel Maripuu

California osariigi politsei on pöördunud internetihiiglase Google´i poole palvega, et ettevõte blokeeriks kaardirakenduses Waze politseipatrullide asukohtadest teavitamise võimaluse, kirjutab The Guardian.

Populaarne kaardirakendus Waze, mille Google ostis tunamullu pea miljardi dollari eest, võimaldab kasutajatel märkida kaardil üles nende poolt märgatud politseipatrullide asukohad. See peaks motiveerima teisi Waze´i kasutavaid liiklejaid antud piirkonnast möödudes eriti seadusekuulekas olema.

California osariigi politsei on aga USA hiljutiste politseitulistamistega seotult mures, et patrullide asukohtade jälgimise võimalust võidakse tulevikus kasutada ka politseivastaste rünnakute tarbeks.

Politsei nõue on seotud ilmselt detsembris New Yorgis toimunud rünnakuga, mille käigus tapeti kaks patrullpolitseinikku.

Kuidas Google plaanib politsei palvele reageerida, ei ole veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles