Viis nippi, kuidas saada unistajast tegutsejaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis nippi kuidas saada unistajast tegutsejaks
Viis nippi kuidas saada unistajast tegutsejaks Foto: PantherMedia

Entrepreneur.com vahendab viite kasulikku nõuannet, mille abil saavad ka kõige lootusetumad unistajad endas tegutseja valla päästa.

Sea endale rangete tähtaegadega eesmärgid

Iga teekond algab esimesest sammust ning iga suur ülesanne muutub lihtsamaks, kui see väikesteks osadeks jaotada ning nende osade tegemisele ranged tähtajad püstitada.

Vii oma soovid ja vajadused tasakaalu

Iga kord, kui sead endale eesmärgi, loo endale nimekiri sammudest, mis tuleb selle saavutamiseks teha. Näiteks teatud summa raha säästmiseks tuleks üle vaadata oma kulutused ja teha vastavad korrektuurid; vajadusel otsida lisatöö, millega sissetulekuid suurendada.

Ümbritse ennast tegutsejatega

Unistaja-tüüpi sõbrad ja kaastöötajad ei pruugi tegutsemistahtele mõjuda nii inspireerivalt kui tegutsemisele keskenduvad inimesed.

Viska mittetöötavad lahendused üle parda

Kui oled pikalt mingi eesmärgi poole pürginud, kuid kõik katsed seda saavutada on luhtunud, tuleks astuda samm tagasi ning oma senine tegevus kriitiliselt üle vaadata. Samade vigade kordamine ei vii sind sammugi oma unistustele lähemale.

Eelda, et kõik võtab kauem aega ning maksab rohkem

Reaalse elu probleemid võivad unistajatel jalad alt lüüa. Idee tasemel on paljud plaanid soodsamad ning kiiremalt toimivad, kui elus ette tuleb. Ole selleks valmis ning tee teostamise aja- ja rahalise kulukuse kohta pigem pessimistlikke prognoose.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles