Estonian Air on aastavahetuse seisuga riigile võlgu 41,1 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Air'i tegevjuht Jan Palmér ettevõtte majandustulemusi tutvustamas.
Estonian Air'i tegevjuht Jan Palmér ettevõtte majandustulemusi tutvustamas. Foto: Liis Treimann

Rahandusministeeriumi andmetel on Estonian Air aastavahetuse seisuga Eestile koos arvestusliku intressiga võlgu 41,1 miljonit eurot.

Laenu põhisumma on 37 miljonit eurot, millele lisandub 4,1 miljonit eurot arvestuslikku intressi. Viimase, 12,1-miljonise laenuosa väljastas riik lennufirmale mullu novembris.

2012. aastal teatas Eesti kavatsusest anda Estonian Airile 8,3 miljoni euro ulatuses päästmislaenu. 2013. aasta veebruari lisandus sellele 28,7 miljonit eurot. Esialgse 15-protsendilise intressi otsustas valitsus 2013. aasta lõpus vähendada 7,06 protsendile.

Oktoobri lõpus teatas Tallinki suuromanik Infortar AS, et on jõudnud riigiga kokkuleppele, mille järgi esimene omandab sümboolse summa eest, kuid investeerimiskohustusega, enamusosaluse Estonian Airis ja riik kannab suures osas maha oma nõuded lennufirma vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles