Ajutiste makseraskuste puhul saab maksuvõlga tasuda osadena

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksuvõla tekkimisel saab seda lühiajaliselt ka osadena maksta.
Maksuvõla tekkimisel saab seda lühiajaliselt ka osadena maksta. Foto: SCANPIX

Maksu- ja tolliamet rahuldas eelmisel aastal 4963 maksuvõla ajatamise ehk osadena tasumise taotlust, et isikutel oleks võimalik tulla toime ajutiste makseraskustega.

«Võrreldes 2013. aastaga suurenes rahuldatud ajatamiste taotluse maht pea viiendiku võrra,» rääkis maksu- ja tolliameti tulude osakonna juhataja Triin Raaper. Tema sõnul pöörduvad ettevõtjad makseraskuste puhul üha enam maksuhalduri poole, et koos probleemile lahendus leida.

Ajatamisotsuse saanud ettevõtjad valdavalt täidavad oma kohustusi, jaanuari alguse seisuga pidasid ajatamisgraafikust kinni 95 protsenti isikutest. «Ajatatud maksuvõlga ei kuvata ameti kodulehel maksuvõlglaste nimekirjas ning kuni isik jälgib sõlmitud tasumise graafikut, ei alusta maksuhaldur ka võla sissenõudmist,» märkis Raaper.

Amet soovitab kohe maksuhalduri pöörduda ka siis, kui tekib ka erandkorras takistusi aruandluskohustuse täitmisel. «Kui näiteks vahetult enne käibedeklaratsiooni esitamist on mõjuvatel põhjustel andmete esitamine muidu korrektselt käituval ettevõtjal raskendatud, siis on võimalik koostöös MTA teenindajatega leida lahendus tekkinud olukorrale,» rääkis Raaper.

«Peamine on, et murede tekkimisel ei hakataks vältima maksuhalduriga suhtlemist ja ettevõtja võtaks meiega ühendust enne aruandekohustuse saabumist või maksuvõla tekkimist,» ütles Raaper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles