Vene saadik nentis nostalgiat Läti piimatoodete järele

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti jogurt Moskva poeriiulil eelmise aasta keskel.
Läti jogurt Moskva poeriiulil eelmise aasta keskel. Foto: Alexei Filippov / COVI

Venemaa suursaadik Lätis rääkis ajakirjanikele oma kodumaa turgudel valitsevast nostalgiast Läti piimatoodete järele, rõhutades samas, et piimatoodete defitsiiti Venemaal ei ole.

«Aga ka meie põllumajandus ei maga ning üritab olukorda maksimaalselt ära kasutada, et täita vabanenud nišši,» vahendab Dienas Bizness Aleksandr Vešnjakovi poolt BNSile lausutud sõnu. «Lisaks sellele on teil konkurente teistes maades ning seetõttu Venemaal vähimatki piimatoodete defitsiiti tunda ei ole.»

Saadik soovib, et vastastikused sanktsioonid Euroopa Liidu ja Venemaa vahel tühistataks: «Ma väga tahaksin, et sanktsioonid käesoleval aastal tühistataks, sest nad ei saavuta eesmärke, milleks nad kehtestati. Vastupidi, sanktsioonid ajavad olukorra hullemaks nii riigis, mille vastu nad kehtestati, kui riigis, mis nad kehtestas.»

«Seesama rubla – selle langemine lihtsalt muutis teie toodangu meie turul konkurentsivõimetuks. Sealhulgas ka sprotid. Ja kes siis kannatas? Jah, meie ilmselt saame ilma sprottideta läbi, need ei ole esmatarbekaup. Aga teil tuleb panna kinni mitmed tehased. On see hea? See on halb, seda pole vaja ei meile ega teile,» selgitas saadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles