Draghi: Euroopa majandused peavad suurendama reformipüüdlusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oodatust suurem hinnalangus peaks tegema Euroopa Keskpanga presidendi Mario Draghi murelikuks.
Oodatust suurem hinnalangus peaks tegema Euroopa Keskpanga presidendi Mario Draghi murelikuks. Foto: SCANPIX

Eurotsooni riigid peavad kahekordistama oma püüdlusi, et luua «ehe» majandusliit, kirjutas Euroopa Keskpanga (EKP) president Mario Draghi laupäevases Saksa ajakirjas WirtschaftsWoche.

Tema sõnul on vaja reforme, et tõsta konkurentsivõimet, vähendada bürokraatiat ning muuta tööturg paindlikumaks, vahendab Reuters.

«Paludes eurotsooni majandustel teha strukturaalseid reforme, muudavad nad usutavaks selle, et suudavad võlgadest üle saada kasvu teel,» kirjutas Draghi.

Neljapäeval kuulutas Euroopa Keskpank välja võlakirjade kokkuostuprogrammi. Seda hoolimata Saksamaa keskpanga vastuseisust. Programm süstib majandusse 60 miljardit eurot kuus.

Selles kirjutises Draghi keskpanga otsust ei kaitsnud. Ent ta julgutas eurotsooni majandusi nende osa täitma.

«Iga liikmesriik peab olema positsioonis, kus neil on võimalik ära kasutada ühisturu eeliseid, et saada kapitali ning luua töökohti. Selle jaoks tuleb teha struktuurseid reforme, mis edendavad konkurentsivõimet, likvideerivad bürokraatiat ning suurendavad tööturu kohanemisvõimet,» kirjutas ta.

EKP juht viitas ka, et majandusliidus on selge ühishuvi. Seetõttu peaks ka looma eheda majandusliidu. Erasekori riske aitaks paremini hajutada finantsturgude suurem sidusus.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles