Merko esimese poolaasta kasum kasvas viiendiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko Ehitus.
Merko Ehitus. Foto: .

Endise AS Merko Ehituse kontserni, praeguse nimega AS Järvevana esimese poolaasta puhaskasum kasvas mullu esimese poolaastaga võrreldes viiendiku võrra 290,2 miljoni kroonini.


Merko ehitustegevuse poolaasta müügitulu ulatus 2,37 miljardi kroonini, mullu samal perioodil oli müügitulu ligi 2,5 miljardit krooni.



Kontserni poolaasta müügitulu vähenemine 4,9 protsenti tulenes majanduse üldisest madalseisust tingitud nõrgast konjunktuurist ehitussektoris, teatas Järvevana börsile.


Esimese kuue kuu müügituludest teenis kontsern Eestis 61 protsenti, Lätis 23,1 protsenti ja Leedus 15,9 protsenti.



Võrrelduna 2007. aasta esimese kuue kuuga jäi ettevõtte müük plussi vaid Leedus. Järvevana müügitulu ulatus Leedus 1,6 protsenti kõrgemale mulluse esimese poolaasta tulemusest. Samas vähenes müügitulu Lätis 5,5 protsenti ja Eestis 6,3 protsenti.



Ettevõtte tänavuse teise kvartali puhaskasum oli 135,3 miljonit krooni, mullu samal ajal 153,6 miljonit krooni. Teise kvartali müügitulu vähenes perioodide võrdluses 1,48 miljardilt kroonilt 1,25 miljardile kroonile.



Aastases võrdluses vähenesid kontserni müüdud toodangu kulud teises kvartalis 12,6 protsenti, samas kui turustus- ja üldhalduskulud kasvasid enam kui veerandi, moodustades müügituludest vastavalt 80,6 protsenti ja viis protsenti.



Tänavu 14. märtsil otsustasid ASi Merko Ehitus juhatus ja nõukogu ühisel koosolekul restruktureerida ettevõtte ning eraldada majandustegevuse niinimetatud maadevahetuse kriminaalasjast, mis jäi võimaliku kohustusena ASi Järvevana. Selle eesmärk oli kaitsta börsiinvestoreid ning tugevdada nende usaldust Merko vastu.



Kuni tänavu 1. augustini tegutses Järvevana Eestis, Lätis ja Leedus ehitusalaseid terviklahendusi pakkuva ehituskontsernina.



Praeguseks on Merko ehitustegevus viidud restruktureerimise käigus börsil noteeritud ASi Merko Ehitus. (BNS)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles