Kaevurid ja energeetikud leppisid Eesti Energiaga kokku palgatõusus

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevurid Estonia kaevanduses.
Kaevurid Estonia kaevanduses. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Riigiettevõte Eesti Energia ja selle allasutused leppisid ametiühingutega kokku, et töötajate palgatõus on 2-4 protsenti aastas.

Eesti Energia kontserni ettevõtted allkirjastasid uuendatud kollektiivlepingud Kaevurite ja Energeetikute Sõltumatu Ametiühingu, Narva Energia Ametiühingu ja Energiateeninduse Ametiühingu esindajatega, teatas Eesti Energia. Sõlmitud kokkulepped puudutavad Eesti Energia Narva Elektrijaamade, Eesti Energia Kaevanduste ja Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse Hoolduskeskuse töötajaid.

Kokkulepete järgi tõstetakse töötajatel palka sõltuvalt töö iseloomust ja ettevõttest keskmiselt 2-4 protsenti aastas.  

Eesti Energia juhatuse liikme Raine Pajo sõnul on kollektiivlepingud aktiivsete läbirääkimiste tulemus ning mõistlik kompromiss osaliste ootuste ja võimaluste vahel. «Pool aastat kestnud läbirääkimiste kulg ei olnud lihtne, kuid sõlmitud kokkulepped on tänastes majandustingimustes optimaalsed ning arvestavad nii töötajate huvide kui ka ettevõtete võimalustega,» ütles ta.

Kaevurite ja Energeetikute Sõltumatu Ametiühingu juhi Vladislav Ponjatovski sõnul peaks pikkade ja põhjalike läbirääkimiste tulemus sobima mõlemale poolele. «Mõistame, et seoses nafta hinna langusega ja olukorraga majanduses on tööandja ressursid piiratud, ning oleme sõlmitud kokkuleppega rahul,» ütles ta.

Narva  Energia Ametiühingu juhatuse esimehe Andrei Zaitsevi sõnul nõudis uus kollektiivleping mõlemalt poolelt  kompromisse. «Tänan tööandjat koostöö eest. Läbirääkimised olid keerulised, kuid tulemuslikud ning sõlmitud kokkulepe on vastavuses praeguste majandustingimustega. Ka töötajad võtsid kokkuleppe mõistmisega vastu,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles