Lätil kaalub oma LNG terminali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torustik Läti gaasihoidlas Incukalnsis.
Torustik Läti gaasihoidlas Incukalnsis. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Kui Balti riigid ei suuda piirkondlikus veeldatud gaasi (LNG) terminalis kokkuleppele jõuda, peaks Läti ehitama oma terminali, ütles Läti majandusminister Dana Reizniece-Ozola.

«Nagu ma aru saan, valitseb piirkondliku gaasiterminali suhtes ebaselgus. Soome ja Eesti arutavad selle asukohta. Kahjuks näitavad senised kõnelused, et ei saa kindel olla projekti reaalsuses,» ütles minister.

Kui piirkondliku terminali ehitamine peaks ebaõnnestuma, soovitab minister Lätil ehitada oma terminali. Nagu näitas Klaipeda kohaliku terminali kogemus, ei ole Euroopa Komisjon nõus neid toetama.

Kui Soomes või Eestis peaks tulema piirkondlik terminal, siis Läti tänu heale infrastruktuurile oma terminali ei vaja. Kui seda ei tule, siis Klaipeda mahust ei piisa ja Läti vajab ise väikest terminali, ütles majandusminister.

Ministri sõnul võiks Läti terminal tulla Skulte sadamasse. Selle kohta on ettepanek ja on investor, kes on esitanud dokumendid loa saamiseks avalike hangete komisjonile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles