Vanad kasutajad saavad Windows 10 tasuta

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mcrosoft Windows 10.
Mcrosoft Windows 10. Foto: Videotõmmis

Microsoft esitles kolmapäeva õhtul Eesti aja järgi oma operatsioonisüsteemi uut põlvkonda: Windows 10. 

Pärast väljatulekut saavad aasta jooksul operatsioonisüsteemide Windows 7, Windows 8 ja Windows 8.1 kasutajad uuenduse uuele põlvkonnale tasuta. Windows 10 on mõeldud ühetaolisena jooksma nii tavalistel arvutitel kui mobiilplatvormidel. Ühised saavad olema ka rakendused.

Windows 10 saab uue veebilehitseja koodnimega Spartan, mis avab seniste lehitsejatega võrreldes uusi võimalusi. Nii näiteks saavad kasutajad veebilehti joonistuste ja  märkustega täiendada ning neidomavahel jagada.

Windows 10 on tihedalt integreeritud Microsofti digitaalne assistent Cortana (vrd Apple Siri või Google Now), mis võimaldab häälkäskluste abil otsinguid teostada ja arvutit/telefoni juhtida. Cortana toetab seitset suuremat keelt.

Internetifoorumites levib arusaam, et Microsoftil õnnestuvad operatsioonisüsteemid üle põlvkonna. Nii näiteks peetakse headeks operatsioonisüsteemideks XP ja 7, samas Vista ja 8 loetakse läbikukkunuks. Selle loogika järgi peks 10 taas kasutajate heakskiitu leidma. (Muidugi on võimalik, et „hea Windows“ oleks olnud just W9, aga Microsoft hüppas sellest versiooninumbrist lihtsalt üle.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles