Tulevik on käes: Windows 10 annab meile hologrammid

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsoft HoloStudio
Microsoft HoloStudio Foto: Videotõmmis

Just nii teatas Microsofti töötaja (kes varem arendanud Kinecti) Alex Kipman kolmapäeva õhtul (Eesti aja järgi) Windows 10 tutvustaval pressiüritusel. 

Ei, see ei ole veel Tähesõdade roboti R2D2 poolt õhku projitseeritav säbruline printsess Leia, kes ütleb: „Aita meid, Obi Wan Kenobi!“. Esialgu on „hologrammide“ jaoks vaja lisaseadet.

Ka Mircosoft on hüpanud virtuaalprillide reele, nagu Oculus Rift või Sony Project Morpheus. Hologrammide nägemiseks peab pähe panema prillidega peavõru nimega Microsoft HoloLens. Oluline vahe eelnimetatutega on see, et läbi HoloLensi näeb kasutaja reaalset end ümbritsevat maailma. Hologrammid projekteeritakse prilliekraanile, nii et need tunduvad olevat kolmemõõtmelises ruumis paiknevad päris objektid. Nii et tegelikult on tegemist pigem täiustatud reaalsusega, nagu Google Glass (mille müük hiljuti lõpetati).

Tehnoloogait demonstreerivas videoklipis oli näha, kuidas kasutaja toas võib olla videovestluse ekraan, mis koos tema liigutustega kaasas käib. Oma elutoa võib muuta mänguväljaks, kus mängutegelased mööda diivaneid ja riiuleid kargavad. Isegi eemalviibiv torumees võib sulle HoloLensi kaudu nõu anda, kuidas katkist sansõlme parandada, protsessi ise oma tahvelarvutil jälgides.

Kipman ütles, et koos hologrammitehnoloogiaga tuleb Windows 10 HoloStudio, mida ta võrdles kõigile tuttava joonistusprogrammiga Microsoft Paint. Igaüks võiv virtuaalprillide abil HoloStudios kolmemõõtmelisi objekte disainida ning need hiljem 3D printeris tegelikkuseks muuta. Demonstratsiooniks kujundati pressiüritusel nelja tiivikuga troon ja demonteeriti samasugust, varem välja prinditud drooni. See tõesti lendas.

Microsoft teatas, et hologrammitehnoloogia jõuab kasutajateni veel operatsioonisüsteemi Windows 10 eluajal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles