Tele2 avas fiiberoptilise ühenduse Frankfurdiga

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sümboolselt aitab Tele2 juhtidel Argo Virkebaul (keskel) ja Niklas Sonkinil (paremal) Tallinn-Frankfurt sidekaablit ühendada peaminister Taavi Rõivas.
Sümboolselt aitab Tele2 juhtidel Argo Virkebaul (keskel) ja Niklas Sonkinil (paremal) Tallinn-Frankfurt sidekaablit ühendada peaminister Taavi Rõivas. Foto: Tele2

Täna avas Tele2 3000 kilomeetri pikkuse Tallinn ja Frankfurdi vahelise ülikiire fiiberoptilise andmesidekanali.

Esimene krüpteeritud otseühendus Eestist Kesk-Euroopasse võimaldab Tele2 teatel edastada andmemahtu kuni 9,6 terabitti sekundis, teatas ettevõte. Kõrgepingeliinidele ja gaasitrassidele ehitatud võrgu sõlmpunktid paiknevad Tallinnas, Riias, Vilniuses, Varssavis, Berliinis ja Frankfurdis.

Tele2 grupi asepresidendi Niklas Sonkini sõnul juhib andmesidetrassi arendamist ja edasist koordineerimist Tele2 Eesti tütarettevõte.

«Andmeside on Tele2 jaoks strateegiliselt tähtis valdkond, sest nii tavakasutajate tarbimine kui ka magistraalside maht kasvavad iga aastaga kordades. Uus Tallinn-Frankfurt andmesidetrass ühendab Tele2 grupi olemasolevad kanalid Euroopa interneti sõlmpunkti Frankfurdiga,» ütles ta.

Tele2 Eesti tegevdirektori Argo Virkebau sõnul ehitatakse parasjagu magistraali jätkuühendusi Helsingisse, Düsseldorfi, Amsterdami, Brüsselisse ja Pariisi. Trassi kogupikkus on valmides 4500 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles