Ettevõtjate maksuettepanek võibki eelnõuks saada

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman (vasakul) ja peadirektor Mait Palts viisid septembri lõpus riigikogu esimehele Eiki Nestorile pöördumise, millega ettevõtjad nõudsid, et maksuseaduse muudatused oleksid vähemalt pool aastat ette teada. Täna sai ettepanek ka seaduseks.
Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman (vasakul) ja peadirektor Mait Palts viisid septembri lõpus riigikogu esimehele Eiki Nestorile pöördumise, millega ettevõtjad nõudsid, et maksuseaduse muudatused oleksid vähemalt pool aastat ette teada. Täna sai ettepanek ka seaduseks. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu rahanduskomisjon arutas täna esimest korda Eesti Kaubandus-Tööstuskoja petitsiooniga esitatud ettepanekut lisada riigieelarve seadusesse põhimõtte, et maksumuudatused peavad olema Riigi Teatajas avaldatud juba vähemalt pool aastat enne uue eelarveaasta algust.

Rahanduskomisjoni esimees Rannar Vassiljev ütles pärast istungit, et täna kuulasid nad ära nii Kaubandus-Tööstuskoja kui ka rahandusministeeriumi seisukohad ning praegu tundub, et ettevõtjate ettepanek võib seaduseelnõuks vormuda. Selle kohta tehakse otsus järgmisel nädalal, aga Vassiljevi sõnul on erakondadeülene toetus tänase arutelu põhjal tõenäoline.

Probleem on selles, et isegi kui ettepanek eelnõuks vormub, ei jõua tõenäoliselt see riigikogu koosseis seda lõpuni menetleda ja uue parlamendi tulekuga pooleli olevad eelnõud tühistatakse.

Ettevõtjad andsid 25. septembril riigikogu esimehele Eiki Nestorile üle ettepaneku lisada riigieelarve seadusesse põhimõte, et riigieelarve koostamise aluseks peavad olema maksuseadused, mis on Riigi Teatajas avaldatud hiljemalt pool aastat enne uue eelarveaasta algust. Lisaks paluvad ettevõtjad täiendada maksukorralduse seadust põhimõttega, mille kohaselt maksuseaduse või selle muudatuse Riigi Teatajas avaldamise ja jõustumise vahele peab jääma vähemalt kuus kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles