Ikea kavatseb endiselt Venemaale kaks miljardit investeerida

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kukkuv rubla pole Ikea müüki Venemaal vähendanud, pigem vastupidi. Pildil Ikea kauplus Moskva eeslinnas Himkis.
Kukkuv rubla pole Ikea müüki Venemaal vähendanud, pigem vastupidi. Pildil Ikea kauplus Moskva eeslinnas Himkis. Foto: MIKHAIL POCHUYEV / TASS

Ikea plaanid pole kriisist haaratud Venemaal muutunud: Rootsi mööblikontsern kavatseb endiselt sinna lähiaastatel 19 miljardit Rootsi krooni (2 miljardit eurot) investeerida.

2013 oli Venemaa üks Ikea kõige kiiremini kasvanud turg ja kõikidest välisturgudest käibelt neljandal kohal. 2014 muutus olukord majanduses drastiliselt, sanktsioonide ja kukkunud naftahinna tõttu, kuid see ei sundinud Rootsi mööbligiganti aasta tagasi välja kuulutatud investeeringute plaani muutma.

Ikea pressiesindaja Daniela Rogosic rääkis Rootsi ärilehele Dagens Nyheter, et investeerida on kavas nii tootmisesse, ladudesse kui ka müügikeskustesse.

«Plaan on jätkuvalt investeerida nii tootmisse kui ka väärtusahelasse, eesmärk on kahekordistada käive aastaks 2020,» ütles Rogosic. «Fookus on Moskva turul, kuid plaanime ka seada end sisse uutel turugdel. Meil on vaatluse all 25 üle poole miljoni elanikuga linna.»

«Plaanis on ka ehitada Novgorodi uus tehas, mille tootmise põhirõhk oleks riidekappidel, köögimööblil ja ladustamislahendustel,» lisas ta.

Ikeal on praegu Venemaal 14 kauplust ja 5 tehast. 2013. aastal ulatus ettevõte käive Venemaal 1,8 miljardi euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles