Hiina ja Eesti sõlmisid koostööleppe põllumajanduses

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis visiidil viibiv Hiina Rahvavabariigi asepõllumajandusminister Niu Dun (vasakul) ja Eesti põllumajandusminister Ivari Padar allkirjastasid kohumisel koostööleppe kahe riigi põµllumajandusministeeriumide vahel.
Eestis visiidil viibiv Hiina Rahvavabariigi asepõllumajandusminister Niu Dun (vasakul) ja Eesti põllumajandusminister Ivari Padar allkirjastasid kohumisel koostööleppe kahe riigi põµllumajandusministeeriumide vahel. Foto: Mihkel Maripuu

Täna külastas Eestit Hiina asepõllumajandusminister Niu Dun, kes allkirjastas koos põllumajandusminister Ivari Padariga aastateks 2015 ja 2016 koostööleppe, mis näeb ette ka regulaarseid kohtumisi.

Niu Dun jagas pressikonverentsil peamiselt viisakusväljendeid (Eesti külastamine oli unistus, mis nüüd lõpuks täitus jne) ning konkreetsetest toodetest ega tähtaegadest, mil Eesti põllumajandustooted võiks Hiina turule jõuda, ta rääkida ei tahtnud.

Küll aga on Ivari Padari sõnul pärast mitmeaastast pausi suhtlus Hiinaga muutunud alates mullu sügisest väga aktiivseks ning just hiinlased ise on hakanud Eesti vastu suuremat huvi tundma.

Mingitest tähtaegadest ei tahtnud rääkida ka Padar, kuid sel aastal tehakse tema sõnul kindlasti selle turu avamisel suur samm edasi.

Eesti ekspordib praegu Hiinasse kalatooteid ja külmutatud marju, kuid huvi oleks avada turg ka piima- ja lihatoodetele. Selleks on vaja Hiina toiduameti poolset heakskiitu Eesti toodete kvaliteedile. Eesti on seda taodelnud juba pikka aega ning kõik paberid peaksid korras olema, kuid luba ei ole Hiina riigi poolt siiski siiani tulnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles