Tööstustoodangu hinnad jätkasid detsembris langemist

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energeetikas langesid tootjahinnad aastaga enim. Pildil Eesti Energia õlitehas Enefit280.
Energeetikas langesid tootjahinnad aastaga enim. Pildil Eesti Energia õlitehas Enefit280. Foto: Peeter Langovits

Septembrist saadik languses olnud tööstustoodangu tootjahinnaindeks langes statistikaameti andmeil detsembris novembriga võrreldes 0,4 protsenti ja aasta varasema detsembriga võrreldes 1,6 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes mõjutas indeksit detsembris keskmisest enam hindade langus kütteõlide ja keemiatoodete tootmises, samuti hindade tõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning elektroonikaseadmete tootmises.

2013. aasta detsembriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektroonikaseadmete ja kütteõlide tootmises, samuti hinnatõus metallitootmises.

Ekspordihinnaindeks langes mullu detsembris võrreldes novembriga 2,2 protsenti ja võrreldes tunamulluse detsembriga 5,1 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langesid detsembris keskmisest enam naftasaaduste, põllumajandussaaduste ja keemiatoodete hinnad, samas tõusid elektrienergia, mööbli ja elektroonikatoodete hinnad.

Impordihinnaindeks langes detsembris võrreldes novembriga 1,9 protsenti ja aasta varasema detsembriga võrreldes 3,8 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langesid detsembris keskmisest enam naftasaaduste, põllumajandussaaduste, ehitusmaterjalide ja keemiatoodete hinnad, samas tõusid elektrienergia ja jalatsite ning nahktoodete hinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles