EfTENi kinnisvarafondi kasum kasvas poole võrra

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks EfTENi Kinnisvarafondi mullustest ostudest: 20 miljonit eurot maksnud tööstuspark Riias.
Üks EfTENi Kinnisvarafondi mullustest ostudest: 20 miljonit eurot maksnud tööstuspark Riias. Foto: EfTEN

Eesti, Läti ja Leedu ärikinnisvarasse investeeriva EfTEN Kinnisvarafondi mullune puhaskasum ulatus auditeerimata andmetel 15,1 miljoni euroni, 49 protsenti enam ülemöödunud aastal, teatas fondivalitseja EfTEN Capital.

Fondi müügitulu kasvas esialgsetel andmetel 43 protsenti 14,4 miljoni euroni.

EfTEN Kinnisvarafond tegi eelmisel aastal neli edukat väljumist senistest investeeringutest, millest laekus fondile kokku 11,1 miljonit eurot. Fond tegi möödunud majandusaastal ka neli uut investeeringut – DHLi laokompleks Tallinnas Betooni tänaval, Betooni 6 logistikakeskuse omandamine, Nordic Technology Parki ja aasta viimasel kuul büroohoone omandamine Riias. Lisaks lõpetati RAF Centrs kaubanduskeskuse ehituse Lätis, Jelgavas.

EfTEN Kinnisvarafondi juhi Viljar Arakase sõnul oli 2014 fondi senise ajaloo kõige edukam majandusaasta. «Fondi headele majandustulemustele aitasid oluliselt kaasa eurotsooni madalad intressimäärad ning Baltimaade ärikinnisvaraturu paranenud likviidsus,» ütles ta.

Fondi aktsia puhasväärtus kasvas aastaga 16 protsenti. Alates fondi asutamisest 2008. aastal on aktsia hind tõusnud 3,9 korda.

Arakase sõnul on sel majandusaastal fondi eesmärk väljuda väiksematest investeeringutest ning jätkata senist investeerimistegevust Balti riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles