Spaades pidutses pühadeperioodil mullusega võrreldes vähem turiste

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lõppenud pühadeperiood tõi Eesti spaadesse mullusest vähem kliente, Pärnus asuva Estonia Spa Venemaa turiste arv kukkus möödunud aastaga võrreldes üle seitsme korra.

«Aastavahetusel ja jaanuari alguse oli Vene turistide arv eelmise aastaga võrreldes oluliselt väiksem. Detsembri teisel poolel ja jaanuari alguses oli meil sellel aastal vaid 49 Venemaalt pärit klienti, aasta tagasi samal perioodil oli 356 Venemaalt pärit klienti," ütles Estonia Spa müügi- ja turundusjuht Ave Pill BNSile. «Grupid annulleerisid juba novembris, eraisikud jooksvalt kuni jõulueelse ajani,» lisas Pill.

Pilli sõnul möödusid jõulud ja aastavahetus Estonia Spa’s siiski edukalt, sest täituvus oli maksimumi lähedal. «Enamik kliente saabusid Soomest ja Rootsist. Kuna meil on kolmest majast käesoleval talvehooajal avatud vaid üks ja ruumide arv piiratud, siis juba suvel pidime otsustama, kas korraldada aastavahetuspidu Soome-Rootsi klientidele või Venemaa klientidele. Otsustasime soomlaste-rootslaste peo kasuks ja tagantjärgi oleme valikuga rahul,» märkis ta.

Narva-Jõesuus asuva Meresuu Spa Hoteli vanemmüügijuht Sergei Jegorovtsev ütles, et nende külastajate arv võrreldes mullusega kukkus. «Võrreldes perioode 22. detsember 2014 kuni 11. jaanuar 2015 ja vahemikku 23. detsembrist 2013 kuni 12. jaanuarini 2014, siis sellel aastal oli külastajaid 13 protsenti vähem,» lisas ta.

Värska sanatooriumi müügi- ja turundusjuht Nelly Musta sõnul sai Värska aastavahetuspeo jaoks kriitilise massi kätte. «Hotellikohtadest jäi välja müümata 33 protsenti, käibekasvu ei olnud ja võrreldes mullusega oli totaalne kukkumine, mida saime leevendada hindu alandades,» ütles Must. «Vastasel juhul ei oleks me saanud piisavalt kliente, et omakulud katta,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles