Transpordi ametiühing: tööandjate manifest annab halba nõu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transpordi ametiühingu juhatuse esimees Peep Peterson.
Transpordi ametiühingu juhatuse esimees Peep Peterson. Foto: Peeter Langovits.

Töötajate streigiõiguse piiramist nõudev ja kollektiivsete läbirääkimiste vastu suunatud tööandjate tänane manifest on transpordi ametiühingu hinnangul täis ettepanekuid, millest juhindumine viiks riigi majanduslikku ja poliitilisse tupikusse.


«Tegu on poliitilise äärmuslusega. Kuigi Põhjamaade majandused tõestasid oma vastupidavust üleilmsete kriiside suhtes, kiikavad tööandjad oma ettepanekutega täna pigem majanduslikult ebastabiilse Läti kui Rootsi suunas,» hindas transpordi ametiühingu esimees Peep Peterson.

Ta on enda sõnul veendunud, et ametiühingud suudavad suurema osa kahjulikest otsustest ära hoida, kuid selleks tuleb järsult tõsta töötajate teadlikkust ja valmidust oma huvide ja õiguste eest seista.

«Meie tegutseme selle nimel, et töösuhetes säiliks tasakaal ja töötajad võiksid ennast täna, homme ja ka kaugemas tulevikus kindlalt tunda. Usun, et algatustel, mis suurendavad ebavõrdsust ühiskonnas ning suukorvistavad töötajaid, ei ole mingit lootust teoks saada,» lisas ametiühingujuht.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles