Uus fond plaanib investeerida Eestisse vähemalt 20 miljonit

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha
Raha Foto: Aivar Aotäht

Eesti-Poola investeerimisfirma BPM Capital lõi 70 miljoni euro suuruse erakapitalifondi, mis hakkab investeerima kolme Balti riiki ja Poola ettevõtetesse.

BPM Capitali juhtivpartneri Kalmer Kikase sõnul jääb ühe investeeringu suuruseks kolm kuni seitse miljonit eurot kuid erandkorras võib see ulatuda kuni 10,5 miljoni euroni. Investeeringute jaotumine nelja riigi vahel sõltub konkreetsetest ettevõtetest, kuid Kikase sõnul loodetakse sellest Eestisse investeerida vähemalt 30 protsenti.

Tegemist on Mezzanine tüüpi investeeringutega (allutatud laen, konverteeritav laen jmt), mis on sobilik sellistele ettevõtetele, kes tagatise puudumisel pangast laenu ei saa, senistel investoritel jääb vajalikku lisakapitali puudu või nad ei riski seda lisada. Tegemist on suhteliselt riskantse investeeringuga, aga oodatav tootlus võib ulatuda 15 kuni 20 protsenini.

Fondi investoriteks on Balti Innovatsioonifondi kaudu Kredex ja Euroopa Investeerimisfond, Euroopa Rekonstruktsiooni ja Arengupank, Skype'i loojate investeerimisfirma Ambient Sound Investments, LHV pensionifondid ning Swedbank Investment Management.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles