Uus 70 miljoniline fond investeerib Baltimaadesse ja Poola

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BPM Capitali koduleht.
BPM Capitali koduleht. Foto: bpmcapital.eu

Eesti-Poola investeerimisettevõte BPM Capital teatas täna oma esimese investeerimisfondi asutamisest. 70 miljoni eurose kapitaliga fond hakkab investeerima Balti riikide ja Poola ettevõtetesse.

BPMi teatel on fondi BPM Mezzanine Fund investorid teiste seas ka Euroopa Investeerimisfond, EBRD, Ambient Sound Investments ning LHV ja Swedbanki pensionifondid.

«Meil on suur rõõm, et meie investorid toetavad meid ja võimaldasid BPMil praegustes keerulistes tingimustes viia edukalt lõpule kapitali kaasamise,» ütles BPM Capitali juhtivpartner Kalmer Kikas.

«See, et kaasasime planeeritust rohkem kapitali näitab nii meie investeerimismudeli kui ka Balti riikide ja Poola kasvuväljavaadete atraktiivsust. BPM eesmärgiks on täita regiooni kapitaliturul mezzanine nišis valitsev tühimik,» lisas Kikas.

BPM investeerib Eesti, Läti, Leedu ja Poola ettevõtetesse, ühe investeeringu suurus jääb vahemikku 2 kuni 10,5 miljonit eurot. Fond võib investeerida eri majandussektoritesse ja finantseerida laienemisi, kapitali restruktureerimisi ja väljaoste, teatas BPM.

BPMi hinnangul on kõige atraktiivsemad tugevate kasvuväljavaadetega ettevõtteid, mille käive jääb orienteeruvalt vahemikku 5-50 miljonit eurot ning mis aitavad kaasa kogu regiooni majanduskasvule. Tähtsad kriteeriumid investeeringute tegemisel on toimiv ärimudel ja kogenud juhtkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles