Proeksperdi väikeaktsionärid ostsid Danfossilt firma välja

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Proeksperdi koduleht.
Proeksperdi koduleht. Foto: proekspert.ee

Proeksperdi eestlastest väikeaktsionärid ostsid Taani firmalt Danfoss ettevõtte enamusosaluse, saades eile sõlmitud ostu-müügi lepinguga Proeksperdi ainuomanikeks.

Seni kuulus Danfossile 75,2 protsenti ettevõtte aktsiatest ja ettevõtte Eesti väikeaktsionäridest töötajatele ülejäänud 24,8 protsenti. Hinda ja teisi lepingu üksikasju pooled ei avalikusta.

«Meie unistus on olnud, et Proekspert oleks meie enda inimeste ettevõte. Usume, et parim organisatsioon on see, mille töötajad on ka ise omanikud,» ütles Proeksperdi juht Marko Sverdlik.

Proekspert oli Danfoss Grupi liige alates 2003. aastast, mil Taani suurettevõte ostis 51 protsenti firma aktsiatest. 2009. aastal suurendas Danfoss oma osalust 75,2 protsendini.

«Proekspert jääb Danfossi strateegiliseks partneriks ning senine viljakas ja edukas koostöö jätkub,» ütles Danfossi asepresident Troels Petersen.

Proekspert on 1993. aastal asutatud Eesti tarkvaraettevõte, kus praegu töötab üle 120 inimese. Firma mullune kasum ulatus miljoni euroni üle seitsme miljoni eurose käibe juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles