Reformierakond kuulutas üürimajade programmi populismiks

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imavere vallavolikogu esimees Eve Okas näitab kohta, kuhu vald tahaks riigipoolse toetuse abil ehitada ühe uue 12 või 24 korteriga üürimaja.
Imavere vallavolikogu esimees Eve Okas näitab kohta, kuhu vald tahaks riigipoolse toetuse abil ehitada ühe uue 12 või 24 korteriga üürimaja. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti majanduse konkurentsivõime nurgakiviks mõeldud energiamajanduse arengukava kaotas Reformierakonna hinnangul tõsiseltvõetavuse, kui sotsiaaldemokraadist majandusminister Urve Palo lisas dokumendile riigi toetuse üürikorterite ehitamiseks.

Kahe tugeva õigusakti, riigieelarve seaduse ja valitsuse korralduse järgi pidi majandusministeerium energiamajanduse arengukava aastani 2030 valitsusele heaks kiitmiseks esitama juba mullu novembris. Kuid korraldust polnud eilseks veel täidetud.

Näib, et komistuskivi peitub üürimajade peatükis, mille Palo viimasel hetkel arengukavasse lisas.

«Tegemist on ilmselgelt valimiste-eelse populismiga, mis kahjustab kogu energiamajanduse arengukava tõsiseltvõetavust,» ütles riigikogu majanduskomisjoni esimees, reformierakondlane Arto Aas. «Üürimajade rajamine on paremal juhul käsitletav sotsiaalpoliitika, mitte energiamajanduse osana.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles