Liikluskindlustajad: kõiki ilmataadi vigu ei saa riigi kaela lükata

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna-Narva maanteel Jõelähtmes põrkas kokku 13 autot.
Tallinna-Narva maanteel Jõelähtmes põrkas kokku 13 autot. Foto: Martin Ilustrumm

Eesti kindlustusseltside liidu juhatuse esimees Mart Jesse ütles eilset 13 autoga avariid kommenteerides, et ootamatu ilmastikumuutuse puhul on tee hooldaja käest kahjude hüvitamise nõudmine ebatõenäoline.

«Teeomaniku süüd ja vastutust võib üritada tõestada, kui ta oli pikka aega sellest teadlik ja ei võtnud midagi ette. Aga ootamatu libeduse korral on see pigem teoreetiline kontseptsioon, et sealt hakata midagi tagasi nõudma,» selgitas Jesse.

Tema sõnul õnnetuse asjaolude uurimine käib, aga enne, kui see on läbi, ei saa veel öelda, kas ja kelle suhtes nõudeid esitatakse.

«Kui tõesti tuvastatakse, et ilmselgelt tee valdaja oli teadlik nendest oludest, tal oli võimalus see likvideerida ja ohumärgid välja panna, ta ei teinud mitte midagi, siis võib see kõne alla tulla. Aga kui seda ei ole, siis on üsna ebatõenäoline. Kõiki ilmataadi vigu ei saa ka ilmselt ikkagi riigi kaela lükata,» nentis Jesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles