Eesti Energia: Hiina põlevkivi tuleb veel testida

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auvere õlitehas Enefit280.
Auvere õlitehas Enefit280. Foto: Peeter Langovits

Hiina Longkou leiukoha põlevkivi tuleb testida ja Enefit tehnoloogia sellele vastavaks kohendada, kommenteeris Eesti Energia ja Outoteci ühisettevõtte Enefit Outotec Technology juhatuse esimees Alo Kelder Hiina kaevandusettevõtte Lonkou Mining Group koostööplaane Eesti Energiaga.

Eile käis Longkou Groupi esindus Enefit280 tehases Auveres. «Tegemist oli tutvumisvisiidiga ja nagu ka Longkou Mining Groupi esindaja mainis, avaldas Enefit-tehnoloogia neile muljet,» ütles Kelder.

«Longkou leiukoha põlevkivi on Eesti põlevkivist väga erinev. Seetõttu tuleb tehnoloogia nende põlevkivi omadustele vastavaks kohandada,» rääkis Kelder. «Selleks tuleb kõigepealt nende põlevkivi testida, milleks on Eesti Energial olemas vajalikud pilootseadmed ja kogemused.»

«Hiinlastel huvi on olemas ja kindlasti jätkame nendega koostöökõnelusi,» lisas Kelder.

«Hiinas vaadatakse üha kriitilisemalt tööstuste keskkonnamõju ning nõuded võivad vahel olla juba Euroopa omadest karmimad. Enefit280 tehnoloogias sisalduva tõhusa põletustsüsteemi tõttu nähakse siin selget eelist,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles