Hiina põlevkiviettevõte tunneb huvi Enefit tehnoloogia vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia Auvere õlitehas Enefit 280.
Eesti Energia Auvere õlitehas Enefit 280. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Hiina põlevkiviettevõtte Longkou Mining Groupi on huvitatud Enefit tehnoloogiast ning otsib võimalusi tehnoloogia kasutuselevõtuks Hiinas; ettevõtte delegatsioon külastas eile Eesti Energia Õlitööstust.

«Külastus kinnitas, et Enefit-tehnoloogia on kõige efektiivsem ja kaasaegsem tehnoloogia peenpõlevkivist õli ja elektri tootmiseks,» ütles Longkou Mining Groupi asetegevjuht Cui Changxing pressiteate vahendusel.

Käesoleval nädalal külastas üheksaliikmeline delegatsioon ka Eesti Energia tütarettevõtte Enefit Outotec Technology Saksamaal Frankfurdis asuvat piloottehast. Eile viibisid nad Auveres, Enefit280 õlitehases.

Longkou Mining Group tegeleb alates 1968. aastast söe ja põlevkivi kaevandamisega ning toodab põlevkivist õli Fushun-nimelise tehnoloogiaga Hiina Shandongi provintsis. Ettevõte toodab ligi 120 000 tonni põlevkiviõli aastas. Hiina Fushun-tehnoloogia võimaldab töödelda suurema tükisuurusega põlevkivi, kuid mitte kaevandamise käigus osaliselt tekkivat peenpõlevkivi. Enefit-tehnoloogia on ettevõtte teatel kaasaegseim ja keskkonnasäästlikuim lahendus kogu kaevandatava põlevkivi töötlemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles