Neli iseendale tööandjaks olemisega seotud müüti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli endale tööandjaks olemist puudutavat müüti
Neli endale tööandjaks olemist puudutavat müüti Foto: PantherMedia

Üha enam inimesi soovivad pääseda üheksast-viieni palgatöö rutiinist, olla iseenese ülemused ning valida ise oma tööprojekte. Samas on füüsilistest isikutest ettevõtjatega seotud mitmeid müüte ja eelarvamusi, millel tõepõhja tihtipeale tegelikult all ei ole, kirjutab The Guardian.

Müüt nr 1: Suurem osa FIEsid on sunnitud ise endale tööd andma

Global Entrepreneurship Monitori hiljutise statistika järgi on nende inimeste hulk, kes otsustavad oma äriga alustada positiivsetel põhjustel nagu hea idee või kirg mingi ala vastu, viis korda suurem, kui nende inimeste hulk, kes alustavad ettevõtlusega seetõttu, et ei suuda leida enda elatamiseks muud võimalust.

Müüt nr 2: FIEde panus riigi majandusse on tühine

Näiteks Suurbritannia majandusse panustavad füüsilisest isikust ettevõtjad Enterprise Nationi statistika järgi 300 miljardit naela aastas.

Müüt nr 3: Suurem osa FIEde tegevusaladest on veidrad

Labour Force´I poolt Suurbritannias läbiviidud uuringu järgi on viimasel viiel aastal endale tööd andvate inimeste seas suurenenud järsult just kõrgelt haritud spetsialistide ja juhtide hulk.

Müüt nr 4: Naised hakkavad FIEdeks, kuna soovivad rohkem aega perele pühendada

Kuigi iseendale töö andmine jätab enda otsustada ka tööaja, ei tähenda see, et töötunnid sellepärast lühemad oleks. Lisaks – Suurbritannias Enterprise Nationi poolt läbiviidud uuringu järgi on vaid 24 protsendil naissoost füüsilistest isikutest ettevõtjatest lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles