Ekspert: Putinil jätkub praeguseks poliitikaks raha kuni 18 kuuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Juhul kui Venemaa president Vladimir Putin jätkab senist poliitikat, järkub riigil raha 12-18 kuuks, pärast seda on riigikassa tühi, ütles Rootsi Venemaa ekspert ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) endine ökonomist ja idamajanduse instituudi direktor Torbjörn Becker konverentsil «Rahvas ja kaitse.»

«Ma võin lubada, et 2015. aasta kujuneb Venemaa reaalmajandusele kriisiaastaks,»ütles Becker, kelle sõnul oleks Putini ainuke võimalus riigi rahandus päästa lahkumisega Krimmist ja Ida-Ukrainast, vahendab BNS.

Teine Venemaa ekspert Gudrun Persson välistab Venemaa lahkumise Krimmist. Venemaa soovib, et maailm tunnustaks tema huvi lähipiirkondades, ja sellest peab ta kindlalt kinni, lisas ekspert. Tema sõnul vajab Putin relvade täristamist, et säilitada rahva toetus, hoolimata majanduse seisust.

Suur inflatsioon annab valusa hoobi riigi pensionäridele, kes elavad suhtelises vaesuses. Putinil tuleb valida, kas prioriteediks on relvastumine või pensionide maksmine. Kuna riigi kaitse ja julgeolek on kuulutatud prioriteediks, siis järelikult tuleb järsult kärpida sotsiaalsfääri, ütles Uppsala Venemaa uuringute keskuse teadur Martin Kragh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles