Vasehinna kukkumine vallandas toormefirmade aktsiate languse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Langus.
Langus. Foto: SCANPIX

Ületootmine ja nõrk nõudlus vaevavad mäetööstusfirmasid, mille aktsiad läksid kolmapäeval suurde langusse, kui vask oli tulevikutehingutes odavnenud Londonis ennelõunal 8 protsenti ja oli odavaim pärast 2009. aastat, kirjutab Bloomberg News.

Toormeturgu mõjutab Maailmapanga langetatud maailma majanduskasvu prognoos ja viimastel päevadel järsult odavnenud nafta, vahendab BNS. 

Peale nafta odavnevad kiiresti ka muud toorained, kui tootmine ei ole jälginud nõudluse vähenemist. «Maailmamajanduses on palju ebakindlust ja sellises olukorras on investoritel riskantne riskida,» ütles Sumito Mitsui Trust panga strateeg Ayako Sera Bloombergille.

Vasetonni hind langes 5353,25 dollarile, kuid toibus siis 5560 dollarile. Juhul kui hind peaks jääma alla 5500 dollari, siis võib see vallandada pikaks veniva hinnalanguse.

Nikkel odavnes kolmapäeval 4,6 protsenti ja tina 3,8 protsenti.

Mäetööstusfirma Glencore aktsia langes Londoni börsil ennelõunal 9 protsenti, Anglo Americani aktsia 8 protsenti ja Rio Tinto aktsia 5 protsenti. Vedanta aktsia kukkus 14 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles