Rootsi põllumeeste ühistu ostab Leiburi omaniku

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leiburi saiatootmisliin.
Leiburi saiatootmisliin. Foto: Liis Treimann

Rootsi põllumeeste ühistu Lantmännen teatas, et ostab Soome Vaasan Groupi, Leiburi leivatööstuse emaettevõtte.

Seni kaheksa protsendi Vaasani aktsiate omanik Lantmännen omandas äsjase tehinguga ka ülejäänud aktsiad investeerimisfirmalt Lion Capital. Tehingu hinda pooled ei avalikusta.

Vaasani teatel saab ettevõttest Lantmänneni pagaritoodete divisjoni Lantmännen Unibake osa.

«Ettevõtte ost vastab hästi meie strateegilisele eesmärgile parandada oma positsiooni Põhja-Euroopas. Vaasan ja Lantmännen Unibake täiendavad teineteist suurepäraselt. Koos suudame paremini vastata klientide muutuvatele vajadustele, laiendada tootepakkumist ning panustada klientide kasuks tootearendusse ja innovatsiooni,» ütles Lantmänneni tegevjuht Per Olof Nyman.

32 000 Rootsi põllumehe ühisomanduses olev Lantmännen on üks Põhjamaade suuremaid põllumajandus- ja toidukaubandusettevõtteid. Lantmännenil on rohkem kui 8000 töötajat; ettevõte tegutseb enam kui 20 riigis ja selle käive ulatub 33 miljardi Rootsi kroonini (3,5 miljardit eurot).

Tehing eeldab konkurentsiametnike heakskiitu ja selle lõplik vormistamine toimub eeldatavasti 2015. aasta keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles