Ametiühingud astusid üles raudtee kaitseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudteelaste ametiühingu pikett Stenbocki maja ees 2008. aastal.
Raudteelaste ametiühingu pikett Stenbocki maja ees 2008. aastal. Foto: Toomas Huik

Eestis transpordisektoris tegutsevad ametiühingud tegid täna hommikul valitsusele ühispöördumise, et juhtida tähelepanu raudteesektoris valitsevale olukorrale ja raudteelaste stagneerunud palkadele.

«Muretseme oma raudteelastest liikmete töökohtade ja töötingimuste pärast, kuid laiemalt võttes ka kogu transpordi infrastruktuuri tervikliku ja jätkusuutliku toimimise pärast. Kahjustades raudtee toimimisvõimet on üsna tõenäoline, et see mõjutab negatiivselt nii kauba- kui reisijatevoogu läbi meie sadamate ja tervikuna Eesti majandust,» seisab avalduses.

Ühtekokku 7000 liikmega ametiühingud paluvad valitsusel selgitada, kuidas tagatakse Eesti Raudtee jätkusuutlikkus lähiaastatel.

Ametiühingud hinnangul on raudtee infrastruktuuri ja vedaja eraldamine loonud ebaterve konkurentsiolukorra, toonud kaasa kulude kasvu, sektor on olnud alafinantseeritud ja raudteelaste palgad külmutatud.

Samal ajal on ametiühingute hinnangul puudu analüüs Rail Baltica ülalpidamiskulude katmise kohta, mis võib Eesti Raudteele nende hinnangul üle jõu käia.

Ühisavaldusele on alla kirjutanud raudteelaste, meremeeste, transpordi- ja teetööliste ning liinilendurite ametiühingud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles