Gorail koondab järgmisest kuust 39 töötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Тоомас Хуйк

Möödunud aastal sai rongifirma Gorail Venemaa rongiühenduse pidamisest auditeerimata andmetel 2 miljonit eurot kahjumit, mistõttu ettevõte vähendab rongikoosseise ning koondab veebruarist 39 inimest.

Goraili ainuke tuluallikas on piletitulu, reisijate arvu vähenemine tähendab ka Moskva rongi koosseisu vähendamist, Peterburi rongide väljumise vähendamist ja töötajate koondamist, ütles Go grupi avalike suhete juht Kersti Gorstov BNSile.

«Rubla kursi kiire langus teeb reisimise venemaalaste jaoks kalliks. Seetõttu on reisijate arv Venemaalt Eestisse vähenenud. Samas on kasvanud ettevõtte tegevkulud kütusele aktsiiside tõusu tõttu. Loodetavasti ei kasva kulutused infrastruktuurile,» selgitas ta.

«Venemaa raudteeadministratsiooniga saime kokkuleppele infrastruktuuri tasude languses Moskva suunal, mis aitab reisirongiliiklusel praegu jätkuda. Pikemas perspektiivis oleks tarvis ka Eesti poolseid samme, kui seda ühendust peetakse ühiskondlikult, sealjuures naabritega suhete parandamise eesmärgil vajalikuks,» rääkis Gorstov.

«Kütuseaktsiisi tõstmine tuli kõige ebasobivamal ajal, samuti oleks vaja sõltuvalt turuolukorrast paindlikumat infrastruktuuri kasutamise tasu. Loodame, et riigil on huvi omalt poolt panustada rahvusvahelise reisirongiliikluse säilimisse poliitilistelt turbulentsetel aegadel. Mõistlikud otsused ja hea koostöö võimaldaksid ja kiirendaksid ka uue veeremi toomist mõlemale liinile,» lisas Gorstov.

Goraili toetuseks ja riigi tähelepanu sektoris toimuvale juhtimiseks korraldavad laupäeval miitingu ka raudteelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles