Tieto koondab Soomes, lisab töökohti Eestis

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tieto peakorter Helsingis.
Tieto peakorter Helsingis. Foto: tieto.com

IT ettevõte Tieto peab läbirääkimisi üle 800 töökoha kärpimiseks nii Soomes kui ka piiri taga. Tieto Estonia AS tegevjuhi Anneli Heinsoo sõnul Eestis kärpeid ei tule — siin on ettevõte töökohti lisamas.

«Koondamised meid ei puuduta. Pigem tuuakse teenuseid siia juurde,» ütles Heinsoo.

Heinsoo sõnul on Tietol käimas restruktureerimisprogramm, mille käigus siirdub osa töökohti kallima tööjõuga Põhjamaadest riikidesse kus tööjõukulud madalamad, nagu Eesti.

«Protsess algas eelmise aasta aprillis ja sel aastal see jätkub,» ütles ta. «Oleme lisanud juba 30 protsenti tööjõudu ja lisame veel 50 protsenti. Seda küll mitte ühe aastaga.»

Eestis on Tietol juba kogu teenuste spekter infrastruktuurist arenduse ja tugiteenusteni, ühtki uut tegevusala ümberkorraldused siin ei lisa. Heinsoo sõnul lisandub töökohti igal alal, aga peamiselt tugiteenuste ja klienditoe vallas.

Tieto teatas täna Helsingi börsile, et peab läbirääkimisi 500 töökoha kärpimiseks Soomes ja 340 töökoha vähendamiseks mujal maailmas, peaasjalikult Rootsis ja Tšehhis. Üle maailma on Tieto palgal 14 000 inimest, Eestis 135.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles