Trafotootja koondab Soomes ja suurendab tootmist Eestis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trafoteki toodang.
Trafoteki toodang. Foto: Trafotek

Soome trafotootja Trafotek plaanib oma Soomes Turu lähedal asuvas tehases koondada kuni 95 töökohta ja suurendada tootmist Eestis, Jüris asuvas tehases.

Trafotek alustas esmaspäeval kollektiivläbirääkimisi, sulgemaks Turu lähedal Kaarinas võimsuselektroonikat tootev üksus ja koondamaks seal 95 töökohta. Seoses koondamisega Soomes plaanib ettevõte suurendada tootmist Eestis, ütles Trafotek OY tegevjuht Markku Vauhkonen BNS-ile.

Tema sõnul lõpetas ettevõte suvel Tallinna lähedal Jüris asuva tehase laienduse, ning siinset vaba tootmismahtu on plaanis efektiivsemalt rakendada. Samuti on Trafotekil plaanis Eestis luua uusi töökohti, kuid täpne number on veel ebaselge. Siinse tootmismahu suurendamise ja uute töötajate palkamise protsess võiks Vauhkoneni sõnul kesta kuni poolteist aastat.

Trafotek OY on Soome päritolu trafode ja pingestabilisaatorite tootja. Ettevõttel on tootmisüksused Soomes, Eestis ja Hiinas ning müügikontorid Saksamaal ja Singapuris. Kontsernis töötab üle maailma ligi 450 inimest, kellest üle saja Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles