Ameerika oaasike Kohtla-Järvel

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve Eastmani keemiatehase juht Tony Sellers ütles, et Ida-Virumaa probleem on inimeste lahkumine ning nendegi ettevõte ei saa seetõttu edukalt areneda.
Kohtla-Järve Eastmani keemiatehase juht Tony Sellers ütles, et Ida-Virumaa probleem on inimeste lahkumine ning nendegi ettevõte ei saa seetõttu edukalt areneda. Foto: Peeter Langovits

Kui me Kohtla-Järve keemiaettevõttesse Eastman Specialties kohale jõudsime, oli selle juhi Tony Sellersi esimene mure, kas meil on sobivad saapad. Olime varem teada andnud soovist veidi tehases ringi vaadata ning tema nõudmine oli, et territooriumil liiguksime kindlasti spetsiaalsete saabastega.

Vastuseks küsimusele, milleks saapad vajalikud, öeldi, et ohutuse pärast. Kui hiljem mitmekümne hektari suurusel tehase territooriumil ringi käisime, tundus spetsiaalsete saabaste kandmine mõnevõrra ülepingutatud.

Kogu territoorium oli puhas ja korrastatud ning ei olnud mingit vahet, kas kõnnid keemiatehase territooriumil või linnatänaval. Vähemalt Tallinnas on jalakäijatele hulgaliselt rohkem ohtlikke kohti. Aga ohutus on Ameerika suurfirmade jaoks väga tähtis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles