Soome fondid rekordmahuga, kuid Venemaa investeeringud lõppenud

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa ei peibuta enam Soome investoreid. Pildil ühe Moskva panga analüütik.
Venemaa ei peibuta enam Soome investoreid. Pildil ühe Moskva panga analüütik. Foto: Pavel Golovkin / AP

Soome investeerimisfondide maht on rekordiline, kuid Venemaa investeeringud on välja tõmmatud, vahendas Soome investeerimisfondide andmebaasi pidava Suomen Sijoitustutkimuse aastaülevaadet Soome rahvusringhääling Yle.

Sijoitustutkimuse teatel on Soome fondides praegu rekordilised 85,1 miljardit eurot, möödunud aastal lisandus 8,6 miljardit.

Soodsa konjuktuuri tõttu kasvas fondiinvesteeringute väärtus mullu 5,2 miljardi euro võrra.

Lõviosa investeeringuist on aktsiafondides, teisel kohal on investeeringud pikaajaliste võlakirjade fondidesse. Viimased kasvasid mullu enim.

Sijoitustutkimuse teatel torkas Venemaa investeeringute riskantsus silma juba eelmise aasta alguses. Märtsis võeti Venemaale investeerivatest aktsiafundidest välja 180 miljonit eurot kapitali ja selle järel jäi Venemaale vaid minimaalselt investeeringuid. Venemaal võib olla veel ka soomlaste võlakirjainvesteeringuid, sest nende kaardistamine ei ole nii lihtne, vahendas Yle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles