Pindi: 2015. aastal kinnisvaraturg rahuneb

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pindi Kinnisvara juhatuse esimees Kalev Roosiväli usub, et 2015. aasta toob kinnisvaraturule rahunemise.

«Aastad 2013 ja 2014 olid turule küllaltki emotsionaalsed. Kogesime nii tõuse kui mõõnasid ja seda nii rahvusvaheliste kui kohalike negatiivsete uudiste kontekstis,» ütles Roosiväli. «Prognoosime, et elukondlikul turul toimub rahunemine - hinnatõus on peatunud ja ei makro- ega mikromajanduslikult ei näe me suurt põhjust, miks hinnad peaks kiirelt ühes või teises suunas hüppama, sest korrektsioon on viimase poole aasta jooksul ära toimunud ning turuosalised uue olukorraga kohanenud.»

Kommertsvarade puhul usub Roosiväli aga, et vahepeal tagasi tõmbunud investorid hakkavad taas aktiivsemalt positsioone võtma. «Usutavasti kuuleme lähiajal nii mõnestki suuremast tehingust rahavoo-objektidega,» sõnas Roosiväli. «Mis puudutab üüriturgu, siis seal säilib aktiivsus nii elu- kui äripindade puhul, kuid eelisolukorras on üürileandjad, kelle toode on kõrgema kvaliteediga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles