Kolm asja, mida peaksid edukuse kohta teadma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm asja, mida peaksid edukuse kohta teadma
Kolm asja, mida peaksid edukuse kohta teadma Foto: PantherMedia

Kuigi edukus tähendab erinevatele inimestele erinevaid asju, on olemas kolm kindlat tõde, mis kehtivad pea kõigi edukuse definitsioonide puhul, kirjutab Business Insider.

Edukaks saamine pole lihtne

«See nõuab kirge ja täielikku pühendumust,» selgitab äristrateeg Dan Waldschmidt. «Ei eksisteeri «võib-olla» ja «peaaegu» tüüpi edukust. Sa kas oled seal, kus sa tahad olla, või ei ole. Nii lihtne see ongi. Teel sinna pead olema valmis kaotama sõpru, raha ja ka mõistust.» 

Waldschmidti sõnul on väga tõenäoline, et edukaks pürgimisel vead sa inimesi alt ja teed mõningatele neist isegi haiget.

«Aga sa ei saa olla samaaegselt vapustav ja perfektne.»

Edukus on valik

«Sa ei saa teeselda, et sa tahad olla edukas. Sa pead oma elu reaalselt muutma, ütleb Waldschmidt. «Sinu harjumused peavad muutuma paremuse poole, sinu päevakava peab muutuma.» «See, mida sa sööd, kus väljas käid, kellega aega veedad – kõik peab muutuma paremuse poole, kui sa tahad end edukamaks muuta.»

Lisaks sellele pead sa olema valmis tegema raskeid valikuid ja palju tööd, isegi siis, kui keegi ei ole su kõrval sind ergutamas. Kuna edukus on isiklik valik, ei ole võimalik kedagi panna edukust tahtma.

«Inimesed peavad seda ise enda jaoks tahtma,» selgitab äristrateeg.

Edukus on seda kõike väärt

Ükskõik, milline on sinu teekond siiani olnud, edukus on alati võimalik. «Ja see on pingutust väärt,» kinnitab Waldschmidt.

«Teekond sinna, kus sa tahad olla, on täispikitud kõigi nende asjadega, millest sa üritad praegu eemale pääseda. Samas, ainult kogu stressi ja kannatuste tulemusena on võimalik jõuda eesmärgini, mille oled endale püstitanud. Seega – hakka sellega kohe tegelema. Ole vapustav!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles